Behandelingen aangeboden door trimsalon Maarssenbroek

Ontwollen

Ontwollen

Bijvoorbeeld een sint-bernard, of golden retriever. Bij deze behandeling wassen we de hond, drogen wij de hond gedeeltelijk met een water blazer. Vervolgens gebruiken wij de hand föhn om de hele hond droog te föhnen en alle dek haren die in de lange vacht zijn blijven hangen los te föhnen en borstelen. Indien mogelijk knippen we de poten of staart wat bij.

Knippen / Effileren

Knippen / Effileren

Bij sommige langharige rassen zoals bijvoorbeeld een keeshond of tshi tshu kunnen de haren ingekort of uitgedund worden. Hiervoor gebruiken wij geen tondeuse maar knippen of effileren de hele hond.

Scheren

Scheren

Last van verharen, of u vindt kort haar gewoon mooier dan gebruiken wij de tondeuse. Op de tondeuse word een kop geplaatst deze hebben wij in verschillende formaten dus u kunt zelf de lengte bepalen. De pootjes en de kop worden geknipt naar uw wens.

Plukken

Plukken

Plukhonden u kent er vast wel een paar zoals bijvoorbeeld de teckel. De plukvacht kent de dek haren en de onder vacht. De dek haren (de bovenste ruwen haren)zullen ongeveer om de 5/6 maanden plukrijp zijn.

Hoe weetje of het tijd is voor een bezoek aan de trimsalon?
Dit kun je merken als je de haren zonder moeite op verschillende plekken los kunt trekken. Dan is het tijd om de trimsalon te bezoeken.
Met behulp van een trim mes of met de hand plukken wij de gehele bovenste vacht zodat er een gladde ondervacht overblijft.
Bij de plukbehandeling behoren uiteraard ook het wassen en drogen, het bijknippen van de pootjes en kop, en het knippen van de nagels.

Opfrisbeurt

Opfrisbeurt

Dit houdt in dat we de hond alleen wassen en drogen. Indien nodig kunnen we de nagels knippen en de pootjes of de kop iets bij knippen.

 

Prijslijst Trimsalon Maarssenbroek